Zkušenosti z aplikace exponenciálního vyrovnávání v časových řadách ekonomického vývoje ČSFR. - Hindls, Richard
Vlastnosti Brownovho exponenciálneho vyrovnania a aplikácia tejto metódy na rôzne skupiny reálnych ekonomických ukazovateľov a odhalenie súvislostí rozširujúcich poznatky štatisticko-ekonomickej teórie a praxe. Vyhodnotenie 300 Brownových modelov s najlepšou vyrovnávacou konštantou konštruovaných na základe údajov 150 ekonomických časových radov (peňažných a naturálnych) reprezentujúcich dôležité oblasti hospodárstva ČSFR.