Model společenské dynamiky SPODYN. - Abraham, R.
Okolnosti vzniku modelu spoločenskej dynamiky SPODYN. Model SPODYN v nových podmienkach po r. 1989 získal grant z Grantovej agentúry ČSAV na r. 1991-1993 pod názvom Prognostický model společenské dynamiky. Štruktúra modelu a sústava subsystémov predstavujúcich jednotlivé stránky života spoločnosti. Zámery ďalšieho rozvoja modelu a jeho využitie.