Obnova a rozvoj.
Vytváranie podmienok na rozvoj malého a stredného podnikania. Využívanie aktivity vnútorného potenciálu regiónov. Hlavné smery podnikania v prevažne postihnutých regiónoch. Hlavné kroky na aktivizáciu regionálnej ekonomiky. Vytváranie tzv. preferovaných zón v zhode s prioritami priemyselnej politiky na priestorovú reštrukturalizáciu priemyslu. Používanie ekonomických nástrojov na alokáciu podnikateľských aktivít odvetví v jednotlivých regiónoch.