Čo vyžaduje súčasnosť a najmä budúcnosť od prípravy a výchovy manažérov? - Jassinger, A.
V podmienkach trhovej ekonomiky sa od vedúcich pracovníkov vyžaduje profesionálne manažérske riadenie. Zmena štýlu riadiacej práce. Manažér - človek s predpokladmi pre riadiacu prácu, ktorý sa nutne musí ďalej vzdelávať. Zvyšovanie profesionalizácie riadiacej práce. Zvyšovanie významu strategického a koncepčného podnikateľského rozhodovania a riadenia. Informovanosť a predvídavosť manažérov.