Systémy akosti v podnikoch. Prečo je potrebné riadenie firmy podľa ČSN ISO 9000 a ako pri tom postupovať. - Sýkora, Zdenek
Normy radu ČSN ISO 9000 pre zabezpečovanie akosti s tým, že ich plné uplatnenie začína plánovaným vznikom jednotného trhu ES od r. 1993. Interné a externé previerky v etape budovania systému za účelom zistenia súčasného stavu voči kritériám príslušnej normy. Vytvorenie vhodných podmienok vo firme pre dodávku výrobkov stálej akosti. Certifikácia systému akosti - interný a externý prínos. Akreditácia slovenských a českých organizácií Národným akreditačným orgánom (NAO).