Zahraniční politika a Evropské společenství. - Klíma, M.
Vznik Európskej politickej spolupráce (EPS) v r. 1970 - zahrňuje oblasť spolupráce v zahraničnej politike. V rozhodovacom procese sa dominantným princípom stal medzivládny prístup tzv. "intergovernmentalizmus". Prehistória EPS. Politická únia. Vznik EPS. Národné záujmy a motivácia jednotlivých krajín zapojiť sa do EPS. Vývoj EPS - Jednotný európsky akt (JEA), Maastricht.