<La> méthodologie en sciences sociales: apport et limites de l'économie des conventions. - Defalvard, H.
Spor metód a ich obnovovanie. IM (Metodologický individualizmus) proti HM (Metodologickému holizmu). Dva súperiace hlasy v dnešnej ekonomike. Pokusy o predháňanie sa v metodologickom dualizme. Boudonov dualizmus. Agassiho individualizmus. Individualizmus zatlačený konvenčnou ekonomikou. Morfogenetický individualizmus. Funkčný holizmus. (Revue économique 1992, zv. 43, č.1.).