Dialektika ekonomického scenára - informatizácia spoločnosti. Predpoklad úspešnej integrácie. - Hölcz, Róbert
Zvýšenie efektívnosti ekonomiky informatizáciou ako cieľ ekonomickej reformy. Požiadavka, aby automatizačné funkcie výpočtovej a nadväzujúcej techniky dokumentačným spôsobom zobrazili budúci výrobok, jeho štruktúru, vlastnosti a technologický postup, zvládli informačnú náročnosť riadených procesov, zabezpečovali komunikatívnosť autonómnych informačných systémov po vertikálnej a horizontálnej línii na všetkých stupňoch riadenia.