KOMPASS - celosvětový informační standard.
Vznik, vývoj a stav informačného bankového systému KOMPASS vo Švajčiarsku. Tento systém vytvárajú súbory údajov o firmách uložených v báze dát, ktorá je riadená firemným aplikačným softwarom. Počítačová podpora a výstupy. Firemné štandardy a organizácia. Externá spolupráca, konkurencia a zámery.