<Le> multiplicateur d'investissement existe-t-il? - Norel, Ph
Teóriu investičného multiplikátora rozvinul Keynes. Multiplikátor sa stal nástrojom ako analyzovať krízy. Princíp multiplikátora. Prvá jeho kritika: nerealizovateľnosť jeho hypotéz. Potreba reprodukovať investičný dodatok - dve teoretické poučky. Potreba vytvárať stálu zamestnanosť. (Alternatives économiques 1992, č.101.).