Přeměna neoklasické teorie v obecnou ekonomickou teorii současnosti. - Rumler, M.
Periodizácia neoklasiky, dve hlavné vývojové fázy. Prvé obdobie predstavované novou klasickou makroekonómiou (L. Metzler, D. Patinkin). Druhé obdobie je späté s tromi základnými podobami neokonzervativizmu - Friedmanovský monetarizmus, nová klasická makroekonómia (teória racionálnych očakávaní), ekonómia strany ponuky.