Potřeba efektivního personálního managementu. Rozvoj lidských zdrojů v podniku není módní vlnou. - Stýblo, Jiří
Podstata efektívnosti manažmentu a predmet pôsobenia manažéra. Rozvoj ľudských zdrojov v podnikoch. Dve podoby personálnej stratégie. Postuláty v humanizme riadenia. Hodnotová orientácia podniku. Vzťahy ľudí k práci a k pracovnému kolektívu. Vzťahy k manažmentu podniku, k vlastníkovi podniku a k samotnému podniku ako k "vlastnej" inštitúcii. Zmeny v tradičných schémach personálneho manažmentu.