Relations industrielles: champs, paradigmes et systemes. - Gaire, G.
Oblasť priemyselných vzťahov. Predmet priemyselných vzťahov a metóda skúmania oblastí. Vzory, ich príklady a ilustrácie. Navrhovaná typológia. Humanistický a pozitivistický vzor (Youngov). Dôsledky. Systémy. Systémový prístup. Behavioristický prístup. Marxistický prístup. (Sociologie du travail 1992, č.3.).