Stratégia zamestnanosti v regiónoch. - Juríčková, Vilma
Nutnosť korekcie koncepcie doterajšej politiky zamestnanosti na politiku regionálne diferencovanú. Tvorba regionálnej stratégie zamestnanosti. Cieľom stratégie je vytváranie prostredia a podmienok na inovácie, zjednocovanie ľudských a kapitálových zdrojov a i. Regionálne analýzy potrebné pre tvorbu stratégie. Analýza SWOT. Monitorovanie sociálno-ekonomickej situácie. Produkčne a spotrebne infraštruktúrne poddimenzované okresy, ich vysoká miera nezamestnanosti. Potreba koordinácie a komunikácie medzi štátom a regiónom.