Výberové súpisy pracovných síl v Slovenskej republike. - Hlad, František
Nová forma štatistického zisťovania v oblasti zamestnanosti, ktorú zavádza Štatistický úrad SR od r. 1993 - výberové súpisy pracovných síl (VSPS). Forma zisťovania ako hlavný zdroj informácií o ekonomickej aktivite obyvateľstva v súlade s medzinárodnou metodikou. Pre spracovanie výsledkov VSPS použitie holandského systému BLAISE. Spracované výsledky slúžia ako zdroj údajov o situácii na trhu práce a použitie výsledkov do správ o vývoji hospodárstva SR.