Rekvalifikačné programy v roku 1993. - Markovič, F.
Uplatňovanie politiky vlády prostredníctvom rekvalifikačných programov, vychádzajúcich z programov zamestnanosti. Rekvalifikačné programy vypracované pre rôzne oblasti hospodárstva v súvislosti s prechodom na trhové hospodárstvo SR. Údaje dokumentujúce počet nezamestnaných, tvorba nových pracovných miest a participovanie rekvalifikačných programov. Zameranie na tvorbu ekonomických nástrojov, ktoré motivačne pôsobia na organizácie. Stanovenie cieľov a ich transformácia na konkrétne pracovné miesta.