Obce a transformace ekonomiky v České republice. - Holečková, M.
Problematika hospodárenia obcí v kontexte regionálnej politiky. Vymedzenie a počet obcí v ČR. Charakteristická tendencia integrácie malých obcí pre vývoj v Európe. Silný dezintegračný proces v rokoch 1990-1991 v ČSFR, vznik nových obcí. Snaha o posilnenie rozsahu samosprávneho pôsobenia, t.j. posilnenie municipality, municipálnej funkcie obce. Vzťah obcí k štátnemu rozpočtu. Podiel obcí na daňovom výnose v ČSFR. Obce a rozvoj malého a stredného podnikania.