Problémy veřejných financí s měnová politika. - Vencovský, František
Koncipovanie štátnych rozpočtov. Prevládajúce tradičné hľadiská s dôrazom na celkovú vyrovnanosť medzi príjmami a výdajmi. Konštruovanie legislatívnej zábrany proti deficitnému v niektorých krajinách (SRN). Vnútorná zadlženosť ČR. Zabezpečenie trvalejšieho vyrovnaného štátneho rozpočtu. Zvýšený dopyt bankových úverov. Nedostatočná tvorba dlhodobého kapitálu v ČR. Situácia vo finančnom a peňažnom vývoji. Finančná politika Českej národnej banky.