Daň z príjmov právnických osôb a odpisy z majetku podniku. - Šúbertová, Elena
Daň z príjmov právnických osôb platná od 1.1.1993 nahradila odvody zo zisku, dôchodkovú daň a poľnohospodársku daň zo zisku. Daň z objemu miezd bola nahradená poistným a príspevkom do fondu zamestnanosti. Daňovníci, predmet dane, základ dane, úľavy na dani. V zákone o dani z príjmov je venovaná pozornosť odpisom hmotného a nehmotného majetku.