Agrární banka (1911-1938). 1. K tradicím zemědělského bankovnictví a peněžnictví v českých zemích. - Novotný, J.
Vznik a organizácia Agrárnej banky v Čechách v r. 1911. Jej úlohou bolo uskutočňovať komisionárske dopravné obchody s poľnohospodárskymi plodinami a s výrobkami potravinárskeho priemyslu, poľnohospodárskeho strojárstva a s umelými hnojivami. Zameranie a činnosť odborných oddelení. Úloha pobočiek Agrobanky.