Nástroje centrální banky. Diskontní a lombardní úrokové sazby. - Ducháček, J.
Zvyšovanie úrokov z vkladov v dôsledku narastania inflácie. Zmena diskontnej úrokovej sadzby. Redistribučný úver a refinančné úvery. Reeskont obchodných zmeniek, lombard cenných papierov, aukčný refinančný úver a núdzový úver. Budúca štruktúra významných úrokových sadzieb na peňažnom trhu.