Švédské bankovnictví. - Stanzelová, M.
Vznik bankovníctva v 18. stor. založením prvých sporiteľní. Stručný prierez históriou. Premena sporiteľní vplyvom nového zákonodarstva na akciové spoločnosti. Pôsobenie zahraničných bánk vo Švédsku. Bilancie. Bankový zákon. Finančné spoločnosti. Špecializované úverové ústavy. Úverové straty. Zaistenie platobného styku.