ECU - nástroj měnové stability - Marková, Jana
Činnosť Európskeho menového systému od r. 1979. Základný prvok EMS je európska menová jednotka ECU (European Currency Unit). Odvodenie hodnoty ECU. Vyjadrovanie hodnoty ECU v národných menách v členských krajinách. Oblasti využívania v národných menách v členských krajinách. Oblasti využívania ECU ako platobného prostriedku. Pravidelná obnova výšky emitovaných ECU. Závislosť emisie na cenách zlata a kurzu USD. Vplyv uzavretia dohody v Maastrichte na zvyšovanie emisie ECU. Využitie ECU ako medzinárodnej obchodnej meny.