Maastricht - Illusion und Ernüchterung. - Kohlhaussen, M.
Výsledky menovej politiky v európskom menovom systéme (EMS) a jeho vplyv na stabilitu mien v Európe. Miesto markového bloku v EMS a príčiny výkyvov niektorých mien. Maastrichtská zmluva a prechod od EMS k európskej menovej únii. Problémy EMS a jeho prejavy po výkyvoch britskej libry a talianskej líry. Možnosti a perspektívy menovej únie.