K pojetí komoditní burzy v právním řádu České republiky. Rozhodne trh - nikoliv stát. - Dědič, J.
Organizovanie burzového obchodu podľa zákona č. 229/1992 Sb. o komoditných burzách. Súkromnoprávny charakter burzy. Zmysel účasti na burzových obchodoch. Povinnosti zakladateľa burzy. Udelenie štátneho povolenia. Potrebná kvalita burzových obchodných podmienok.