K některým teoretickým otázkám transformace. - Šulc, Zdislav
Formulácia čiastočných teoretických poznatkov z transformácie posttotalitných krajín strednej a východnej Európy. Problematika prechodného obdobia. Správanie sa veľkých podnikov ako základný problém transformujúcich sa ekonomík. Faktory ovplyvňujúce správanie podnikov - charakter mechanizmu fungovania ekonomiky, vzťah manažmentu a vlastníka, manažmentu a zamestnancov, očakávanie privatizácie.