Strategie pro zemědělský sektor. - Orna, B.
V druhej polovici r. 1992 vznikol "Poľnohospodársky program" - je to otvorený dokument a bude sa dotvárať podľa vývoja v ďalšom období. Obnova vlastníckych práv k pôde a inému poľnohosp. majetku (reštitúcia, privatizácia, transformácia). Ochrana domáceho trhu pred dovozom lacných potravín. Vplyv ES na domáci trh. Vývoj obchodných vzťahov smerom Západ-Východ a Východ-Západ.