Problémy dopravy. - Zeman, J.
Analýza situácie v cestnej, železničnej a leteckej doprave v ČR. Ovplyvňovanie dopravnej náročnosti. Dôsledky budovania diaľníc, rozvoja cestnej dopravy a automobilizmu. Efektívnosť jednotlivých druhov dopravy. Nedostatok štátnej dopravnej politiky MD ČR v ponímaní rozvoja dopravnej sústavy. Nátlaky lobby v jednotlivých druhoch dopravy. Príčiny protiekologickej dopravnej politiky v ČR. Deformovanie českej štátnej dopravnej politiky.