Trh so 65 miliónmi obyvateľov. Čo prináša českým a slovenským živnostníkom CEFTA. - Hron, S.
Vznik tretieho európskeho hospodárskeho spoločenstva na základe podpísania dohody o voľnom obchode v strednej Európe. Central European Free Trade Agreement (CEFTA) zasahuje priestor asi so 65 mil. obyvateľov. Od 1.3.1993 nepodlieha clám asi 30 perc. tovarov. V ďalších etapách, ktoré sú rozplánované až do r. 2001 sa bude postupovať podľa bilaterálne dohodnutých zoznamov výrobkov zúčastnených krajín - Slovenskej republiky, Českej republiky, Maďarska, Poľska s Európskym spoločenstvom a EZVO.