Lobbying communautaire: stratégies et modeles. - Thierry, J.
Tri fázy vývoja lobbizmu v ES. Biela kniha (1985). Účinnosť lobbizmu. Publikácie Komisie ES. Príklad distribúcie áut - zákaz konkurencie. Oslobodenie od colných poplatkov. Kontrola jednotnej koncentrácie. Autorské právo. Metódy a prostriedky. Rozhodovací proces a jeho päť etáp. Aké pracovné metódy a argumenty sa majú používať v Komisii, v Rade ministrov a v parlamente? Lobbizmus pre vnútorné veci, pre úradovne v Brusseli, pre európsku federáciu, profesionálne lobbi. Americkí, britský, latinský a nemecký model lobbizmu. (Revue francaise de gestion 1992, č.89.).