Výkon verejnej moci musí byť hospodárny. Najvyšší kontrolný úrad SR ako orgán prispievajúci k stabilite a prosperite. - Gašpar, M.
Čo môžu občania očakávať od Najvyššieho kontrolného úradu SR. Ako vybudovať tento úrad, prvky ovplyvňujúce všeobecnú koncepciu úradu a čo má byť podstatné v tomto štátnom orgáne spojenom s výkonom verejnej moci. Pohľad profesora správneho práva UK v Bratislave.