Ústava ČR a Ústava SR z hlediska zakotvení mezinárodněprávních ustanovení. - Horáček, Vladimír
Ústavný poriadok a transformácia medzinárodneprávnych ustanovení do vnútroštátneho právneho poriadku. Ústavný poriadok ČR. Novum v Ústave ČR - ustanovenie o Ústavnom súde, ktoré má priamu súvislosť s medzinárodným právom. Porovnanie s Ústavou SR. Cieľom článku je priblíženie problematiky ochrany základných ľudských práv a slobôd.