Pomoc zdravotne postihnutým osobám. Garancia demokratickej spoločnosti. - Krausová, Alena
Sociálne garancie ako nevyhnutný prvok sociálne spravodlivej demokratickej spoločnosti. Význam sociálnej pomoci ako súčasti náhradných zdrojov svojbytnosti a bezpečnosti občana. Zvýšená pomoc zdravotne handicapovaným občanom. Postupné zaradenie zdravotne postihnutých občanov k opätovnému začleneniu do tvorivej práce, vytváranie priestoru na individuálnu aktivitu. Postupné vytváranie sociálnej a ekonomickej rovnováhy.