Energetické strategie a životní prostředí. Výzkumné programy IIASA.
Programy stabilizácie alebo znižovania emisií členských krajín IIASA (International Institute for Applied Analysis). Projekt IIASA pre energetickú stratégiu prijateľnú pre životné prostredie - ECS (Environmentally Compatible Strategies). Cieľom výskumného projektu ECS je vytvorenie analytického systému pre vyhodnocovanie zámerov smerujúcich k obmedzeniu plynov spôsobujúcich skleníkový efekt (Greenhouse Gas-GHG).