Podnikateľské stratégie - pojmy, východiská a súvislosti. - Slávik, Štefan, 1955-
Formulovanie obsahu a zamerania podnikania - jadro podnikateľskej stratégie. Trhová segmentácia - podnik rozčlení trh na skupiny spotrebiteľov, ktoré sa od seba odlišujú potrebami alebo preferenciami. Motívom je získanie konkurenčnej výhody. Konkurenčné stratégie: 1. stratégia nákladového vodcovstva, 2. diferenciačná stratégia, 3. špecializačná stratégia.