Od vlastníckeho riadenia k informačnej organizácii. Dobrý informačný systém organizácie zvyšuje jej efektívnosť. - Nguyen Quyet Thang
Prehľad vývoja štruktúry organizácii od odlúčenia manažmentu od vlastníctva (1885-1905, Nemecko, G. Siemens), cez centralizovanú organizačnú štruktúru (20. roky, USA, P.S. duPont a A.P. Sloan z General Motors, líniová a štábna štruktúra) po prechod od rozkazovaco-kontrolnej organizácie k organizácii založenej na informáciách, organizácii informovaných špecialistov (Drucker a i.).