Slovenská spoločnosť pre akosť a zmysel jej činnosti. Manažment akosti - quo vadis? - Zafka, M.
Predmetom činnosti Slovenskej spoločnosti pre akosť je hlavne šíriť osvetu v oblasti akosti výrobkov a služieb seminármi, konferenciami, systémom vzdelávania, ako aj vydávaním odborných publikácií a odborného časopisu. Aktivity spoločnosti sa týkajú aj spolupráce pri tvorbe noriem a hodnotenia akosti výrobkov a služieb. Činnosť sa rozvíja v spolupráci s inými vedecko-technickými organizáciami.