Ropný průmysl v bývalém SSSR. Bohatá náleziště čekají. - Jankovec, M.
Príčiny terajšieho úpadku ťažby ropy v bývalom ZSSR. Zníženie vlastných investícií do ropného priemyslu. Účasť zahraničných investorov na ťažbe ropy a vytvorenie spoločných podnikov v r. 1990 s americkými, kanadskými, austrálskymi, francúzskymi a britskými spoločnosťami. Oblasti, v ktorých bývalý ZSSR očakáva pomoc od Západu.