Les systemes nationaux d'innovation: unité et diversité.
Od J. Schumpetera, Moweryho, Rosenberga, Rothwella, Zegfelda po Nelsona, Fusfelda, Hacklisha, B. Lundvalla a Hippela. Zrod a obsah národných systémov inovácie. Čo je inovácia? Čo je národný inovačný systém a aké sú jeho technologické zložky? Historický pôvod národných inovačných systémov - americký, japonský a francúzsky národný systém inovácií. Teoretické základy koncepcie týchto národných systémov. Ich zhodnosť a rozdielnosť.