Cena pana Alfreda Nobela. Oceněn za vytváření ekonomických modelů.
V r. 1980 získal Nobelovu cenu za ekonómiu Lawrence R. Klein z Univerzity v Pensylvánii. Cenu získal za "vytvorenie ekonometrických modelov a ich aplikáciu pri analýze ekonomického kolísania a ekonomickej politiky".