Cena pana Alfreda Nobela. Konzultant Rady ekonomických poradců oceněn za analýzu finančních trhů.
V r. 1981 získal Nobelovu cenu za ekonómiu James Tobin z Univerzity v Yale. Cenu získal za "analýzu finančných trhov a ich vzťahu k rozhodovaniu o nákladoch, zamestnanosti, výrobe a cenách" v oblasti makroekonomiky.