Cena pana Alfreda Nobela. V roce 1982 získal ocenění tvůrce ekonomie informací a regulace.
V r. 1982 získal Nobelovu cenu za ekonómiu George Joseph Stigler z Chicagskej univerzity. Cena mu bola udelená za "analýzu pregnantnej štúdie o priemyselnej štruktúre, fungovaní trhu a o príčinách a následkoch verejnej regulácie" v oblasti odvetvovej ekonomiky.