Cena pana Alfreda Nobela. 1987-formulace růstového ekonomického modelu podle amerického profesora Roberta M. Solowa.
V roku 1987 získal Nobelovu cenu za ekonómiu americký ekonóm Robert M. Solow. Cena mu bola udelená za formulovanie rastového modelu a ďalšie základné príspevky k teórii ekonomického rastu.