Umenie čítať a počúvať. Netreba všetky písomnosti dôkladne čítať - ale je dobré všetkých pracovníkov dôkladne počúvať. - Caban, J.
Metodika triedenia a spracovania, či štúdia informácií, ktoré manažéri musia zvládnuť. Počúvanie (aktívne) ako najvhodnejší spôsob získavania informácií a najefektívnejší spôsob dosiahnuť zmenu v správaní a zladení pracovného tímu.