Les critiques de la société de consommation: ou en est-on aujourd'hui? - Schudson, M.
Kritika konzumnej spoločnosti - stará tradícia. Reklama ako sociálna obava, ako prostriedok najväčšieho vplyvu. Ako ospravedlniť úlohu reklamy? Prehľad kritiky konzumnej spoločnosti. Interná kritika. Kritika puritánov. Kritika kvakerov. Kritika republikánov. Vonkajšia kritika. Aristokratická kritika. Možno definovať normu spotreby? Spotreba a reklama. Závery. (The American Prospect, jan. 1991.).