K problému sociální identifikace chudých a chudobě se blížících vrstev obyvatelstva ČSFR. - Machonin, P.
Metodológia skúmania chudoby sociologickými prostriedkami. Základ analýzy tvoria tri dimenzie: príjem na hlavu, materiálna vybavenosť domácností a majetok na hlavu člena rodiny. Faktory ovplyvňujúce diferenciáciu chudoby/bohatstva. Formy prejavu diferenciácie chudoby/bohatstva v správaní a postojoch ľudí. Súhrnná charakteristika chudobných a chudobe sa blížiacich domácností.