Pour une approche sociologique du marché. - Zelizer, V.
Tri kritiky ekonomickej teórie trhu. Model trhu bez obmedzenia a jeho predpoklady. Model podriadeného trhu a mnohonásobných trhov a ich predpoklady. Trh bez obmedzenia a jeho morálna kritika. Podriadený trh a sociologická interpretácia. Kultúrna alternatíva. Kultúra trhu ako súbor osvojených významov. Trh ako kultúrna kamufláž. Hmotná kultúra a trh ako zdroj kultúry. Model mnohonásobných trhov ako model interakcie. (Actes de la recherche en sciences sociales 1992, č.94.).