Čas - rozhodujúci činiteľ prosperity. Na zakladajúcom valnom zhromaždení REFA - SLOVENSKO o vývojových trendoch práce vo svete. - Schinner, H.D
Progresívne zmeny v postoji k práci, výkonu a k tvorbe pracovnej politiky. Charakteristika stratégie konania, spružnenia organizácie práce, rozvoja potenciálu spoluúčasti na širokom základe a stratégie kvalifikačného rastu.