Odměňování vrcholových řídících pracovníků. - Kleibl, Jiří
Pretrvávajúci problém odmeňovania vrcholových riadiacich pracovníkov v podniku (uvedený príklad manažéra). Pokus o riešenie problému štruktúry odmeny za prácu a kritérií pre určenie pohyblivej zložky mzdy. Skúsenosti zo SRN a USA. Vytvorenie ponukových systémov pre dlhodobé a strategické riadenie. Klasifikácia možností hmotnej zainteresovanosti manažérov. Mechanizmus pôsobenia motivácie na výkon manažéra. Problémy odmeňovania ako strategický prvok v procese riadenia.