Rakouská ekonomika, sociální partnerství a stát.
Významná úloha sociálneho partnerstva v Rakúsku - napomáhanie rastu výkonnej ekonomiky, zároveň zaručovanie sociálneho zmieru. Dôsledky administratívnych zásahov do ekonomického vývoja. Vznik kartelov podľa zákonov r. 1988. Cenová kontrola veľkej skupiny tovarov. Štátne monopoly. Obchodná politika, kontrola dovozu a vývozné dotácie. Obmedzenie zahraničných investícií v niektorých sektoroch.